Ladda ner produktblad

Om.

Plastonit, Optimalt skydd för golv och andra ytor under byggnation

Plastonit

Kort om produkten

ByggSkydd®  har tagit fram varumärket Palstonit för att skydda din slutprodukt under byggnation. Skivan är designad med luftkanaler, där luften utgör dämpningen varpå vår produkt har minimal materialåtgång med maximal styrka.

Material

Urval av råmaterialet har en stor betydelse för oss. Plastonit innehåller inte papper. Vår produkt baseras i stor del på återvunnen plast då miljön är i stort fokus för oss på ByggSkydd.

Användning

Plastonit är snabbt att montera/demontera. Den är även:

  • vikbar/böjbar,
  • stöttålig/vätsketålig,
  • lätt att konturskära,
  • lätt att ta med,
  • lätt att fästa.

Designen gör att Plastonit ligger rätt och slätt mot det ytskikt som ska skyddas. Möjligheten med att skära, forma och tejpa i önskade mått tillåter dig att skydda precis vad du önskar.

Redan idag skyddar Plastonit slutprodukten på många av Sveriges största arbetsplatser. Här spar beställarna kostsamma, krävande och onödiga reparationskostnader.

Miljö

Den smarta sammansättningen av retur och råmaterial genererar låg miljöpåverkan och fortsatt goda återvinningsmöjligheter.

Med reflektion av skivans vita färg behöver du mindre belysning, då spar du energi och miljö samtidigt som din arbetsplats blir ljusare.

Specifikationer

Specifikationer ByggSkydd® Plastonit
Tjocklek 2 – 10 mm
Skivstorlek 2390 x 1150 mm
Vikt 150 – 3000 g/m2
Färg Vit
Material Rå/återvunnet plast/polypropen
Tryckmöjligheter Digitalt, stämpel, screen, flexo
Livsmedelkontakt Godkänt för livsmedelskontakt enligt Normpack
** Vid beställning av minst 5000st. skivor kan kunden välja färg, tryck och mått.

Produkter

Vårt team

VD
Vice VD

Några av våra kunder

Rekommendationer

Undrar du något? Hör av dig till oss!

Byggskydd® är varumärket för ett korrugerat förpackningsmaterial. Det är konstruerat med fackverkskonstruktion för att uppnå maximal styrka med minimal materialåtgång. Konstruktionen består av tre likadana skikt där mittskiktet (fluting) korrugeras och sammanfogas med de två plana ytterskikten (liner). Sammanfogningen sker inte med lim utan skikten svetsas samman med riktad värme. Den unika konstruktionen och produktionsmetod är patentskyddade.